De Peruaanse Keuken is al in Groningen / Amsterdam!

Heb je zin in een avondje in Latijnsamerikaanse sfeer? Wat dacht je van een bijzondere kookworkshop op maat? Kom dan samen met jouw vrienden en geniet van de workshop Peruaans koken georganiseerd door Ramos Spaans! Leer de Peruaanse keuken kennen van een echte Peruaanse. Deze keuken is zeer gevarieerd en daarom superleuk om zelf mee aan de slag te gaan. Zelf ceviche en causa a la limeña heb je vast nog nooit gedaan. Helemaal vers en daarom extra smaakvol! Met Peruaans muziekje in de achtergrond beginnen wij deze bijzondere avond.

Na het koken gaan we gezellig aan tafel en smullen wij van de allerlekkerste gerechten die wij zelf voorbereid hebben. Daarna kunnen  wij video’s over Peru bekijken met een lekkere Peruaanse cocktail Pisco sour. ¡Buen provecho y salud!

De Peruaanse keuken is  een eeuwenoude mix van Peruaanse, Spaanse, Italiaanse en in mindere mate Afrikaanse kookkunst aangevuld met meer recente  Chinese, Japanse, Duitse invloeden. Onze Peruaanse keuken kenmerkt zich onder meer door een zeer grote variëteit aan ingrediënten.

Onze nationale drank is pisco een sterkedrank  die wordt gedestilleerd uit druiven. Pisco dient als basis voor de populaire cocktail Pisco Sour.

 

 

Ceviche

Het bekendste gerecht van Peru is “el ceviche”. Een combinatie van verse vis, limoensap , aji amarillo (een soort Spaanse pepper).

Causa a la limeña

Een koud taartje van aardappelpuree, avocado, kip of tonijn

Lomo saltado

Een fantastische combinatie van de Peruaanse en de Chinese keuken. Een roerbakgerecht met rundvlees, tomaten, pepers, sojasaus, gebakken aardappels, enz.

Papa rellena

Gevulde aardappel met vlees, uien, olijven, gekookte, eieren, kruiden, erwten, enz.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Desserts

Aardappelen, maïs en peppers dienen als basis voor veel gerechten.  Aardappelen, die oorspronkelijk uit Het Inka’s Rijk (Andeslanden) komen, bestaan er in talloze variëteiten. Er zijn ook 100 soorten Spaanse peppers, in Peru aangeduid met het woord aji. Ze zijn er van mild, zoals de veelgebruikte smaakmaker aji panca, tot uiterst scherp, zoals de rocoto, die qua vorm veel op de paprika lijkt. Met name in de Andes wordt veel maïs gebruikt.

Met een groepje van min. 6 personen kun je je  aanmelden 2 weken voor de aanvang van deze workshop  

Tijd:

Alleen mogelijk volgens afspraak, omdat alle ingrediënten vers moeten zijn. De kookworkshop duurt 4 uur.

Prijs: 

50 p.p.excl. BTW minimaal 10 deelnemers.

Locatie:

Bij jou thuis alleen in Groningen

Schrijf je in voor Workshop Peruaanse Keuken in Groningen / Amsterdam.

 

 

 

 

engeland duitsland spanje nederlandse vlag

Ramos Spaans op linkedin

Ramosspaans op Twitter

Ramosspaans op Facebook

blogger

pinterest

logo cervantes

Ramos Spaans levert een bijdrage aan armoede bestrijding met name in Nederland, Peru en Bolivia.

Ervaring

"I took Spanish lessons with Ms Ramos for more than two years. She was the second teacher I had at Hanze University Groningen and straight away she started to help me improve my Spanish." lees meer...

"He tenido el placer de estudiar la lengua española durante dos años con la Señorita Ramos en la Universidad Hanze en Groningen. Gracias a su profesionalidad he adquirido un buen nivel y un buen manejo de la lengua, además no" lees meer...

"...haar sympathieke persoonlijkheid en passie voor haar moedertaal is erg aanstekelijk, wat je helpt om vooral door te zetten!" lees meer...

Cursus Spaans?

Snel, voordelig en Spaans leren wanneer het jou uitkomt?

Meld je aan!

TriplePro Online Marketing