Cursus Medisch Spaans in Groningen + vrijwilligerswerk bij een kinderziekenhuis PAZ-Holandesa in Arequipa, Peru

Deze cursus is specifiek bedoeld voor medische professionals, verplegend personeel en anderen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Daarnaast biedt de cursus een algemeen overzicht van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse gezondheidszorg.

panamanatasjaramosspaans

Spaans A1/B2 wat beheers je?

Kan de hoofdgedachte van een ingewikkelde tekst begrijpen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technische besprekingen in het eigen vakgebied. Kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanning met zich meebrengt. Kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren over een breed scala van onderwerpen; kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

Periode:

Geen wachttijden voor de cursussen Spaans! Vanaf april (een paar maanden van te voren een afspraak maken met PAZ-Holandesa voor vrijwilligerswerk)

Prijs van de cursussen Spaans A1/B2:

€1.080

prijs van de boeken:

€53.50 en vanaf B2 €35.00

Leeftijd

23 +

Schrijf je in!

Arequipa, Peru waar je vrijwilligerswerk gaat doen

Gelegen op 2325 meter boven zeeniveau en omringd door drie vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu ligt de witte stad waar het altijd lente is.

Op 15 augustus 1540 werd deze koloniale, rijke stad gesticht door Spanjaarden. Dat is de reden dat men er tot op de dag van vandaag duidelijk de Spaanse taal spreekt. Daardoor is de stad zeer geschikt voor het volgen van een taalcursus Spaans. De centrale ligging nodigt uit om er wat langer te blijven en veel toeristen zien de stad als een geschikte uitvalsbasis voor excursies en reisjes naar binnenlandse trekpleisters als:

Maar ook de landen Chili en Bolivia liggen niet ver van “De Witte Stad”. De binnenstad is in het jaar 2000 door de Unesco op de wereld erfgoedlijst geplaatst vanwege de koloniale architectuur. De Plaza de Armas wordt als één van de mooiste van Peru bevonden, de kathedraal en de talrijke koloniale gebouwen sieren het plein.

Als jij interesse hebt in een taalreis naar Arequipa, Ramos Spaans kunt je in contact brengen met onze partnerschool, gastgezinnen en reisbureaus aldaar. Als je goed beslagen ten ijs wilt komen, kun je uiteraard een beginners cursus Spaans bij Ramos Spaans in Groningen, Nederland via Skype volgen en een vervolgcursus in Arequipa. Na afloop van jouw cursus Spaans bij ons zal jouw niveau doorgegeven worden zodat je daar naadloos jouw cursus Spaans kunt vervolgen.

Je kunt hiebij o.a. denken aan de volgende mogelijkheden:

Ramos Spaans helpt je graag verder!

Vrijwilligerswerk bij PAZ-Holandesa in Arequipa, Peru

Hun missie is gericht op het verbeteren van de omstandigheden van sociaal en economisch achtergestelde Peruaanse kinderen door het aanbieden van gratis medische zorg, in de breedste zin van het woord.

cursusmedischspaanspazholandesamrt

Hun filosofie

“Traditionele” hulp te bieden aan degene die daar nu om vragen.

Duurzaam door het opzetten van economisch (op termijn) zelfstandig ziekenhuis de combinatie van traditionele en duurzame hulp werken met lokale medewerkers, om zo de Peruaanse arbeidsmarkt te steunen.

Wat zij doen

PAZ-Holandesa onderneemt sinds het jaar 2000 de volgende activiteiten om haar doelstellingen te verwezenlijken:

Uitvoeren van (gratis) operatieprojecten. Het gaat hier met name om schizisoperaties (hazenlippencorrecties/sluiten van open gehemeltes), brandwondencorrecties en urologische operaties (behandelen urologische geboorte-afwijkingen). Ondersteunen hieraan vindt laboratorium- en röntgenonderzoek plaats om het risico van de operatie te minimaliseren. Het verzorgen van de integrate (gratis) nazorgprojecten (zoals spraaklessen, psycho-logische behandelingen, primaire tanverzorging, revalidatie en incontinentie-beheersing) en medische consulten c.q. opnames.

Het beheren van hun ‘Clinica PAZ-Holandesa/Tony Molleapaza Rojas’ kinderziekenhuis, Arequipa, Peru

Geven van informatie en trainingen aan alle partijen in het behandelingstraject (van de ouders en verpleegkundigen tot de medici). Bijvoorbeeld trainingen verpleegkunde, trainingen operatietechnieken, training postoperatieve- en brandwonden-verzorging, training incontinentiebeheersing. Ouders worden zowel individueel als in ouderbijeenkomsten geïnformeerd en geïnstrueerd, draaien regelmatig mee in de therapie-uren van hun kinderen en er wordt psychologische ondersteuning voor de moeder aangeboden;

Donatieprojecten van medische basismaterialen, drains (t.b.v. hydrocephalus (waterhoofd), operatiepakketten, aan lokale ziekenhuizen (in Tacna, Juliaca, Puno, Cusco en Arequipa)). Op deze plaatsen wordt ook voorlichting gegeven en worden patiënten voor de operatieprojecten geselecteerd en geïnformeerd; voeren van samenwerkingsverbanden met lokale instellingen, (internationale) belangenverenigingen en andere relevante partijen, o.a. met Health Bridges Int. USA, Caritas Peru, MMI Arequipa, Peru, Quechua Benefit, Arequipa, Rotary Club Arequipa, AMEPEBA en Fundación FES, Barcelona, The Smile Train, New York, Wir Helfen, Duitsland, Hospital Goyeneche te Arequipa, If Childhelp en IF International Federation for Hydrocephalus and Spina Bifida Brussel, Colegio Médico van Arequipa, Hospital Regional te Cusco, Hospital Regional te Tacna, het Intituto del Niño en Universidad Cayetano Heredia in Lima. Door de diverse samenwerkingsverbanden ontstaat beter inzicht in de problemen en behoeftes in de Peruaanse gezondheidszorg en kunnen gezamenlijke doelstellingen beter worden behaald; Oprichten van Patiëntenverenigingen. Doel is informatie- en kennisverstrekking naar ouders, patiënten en hun behandelaars. Ook patiënten/ouders impuls geven patiëntenverenigingen op te zetten. Patiëntenverenigingen dragen bij aan het collectief bespreekbaar maken van bij de ziekte horende problemen, het zoeken naar oplossingen en het creëren van een grotere bewustwording en draagvlak binnen de Peruaanse gemeenschap.

 

engeland duitsland spanje nederlandse vlag

Ramos Spaans op linkedin

Ramosspaans op Twitter

Ramosspaans op Facebook

blogger

pinterest

logo cervantes

Ramos Spaans levert een bijdrage aan armoede bestrijding met name in Nederland, Peru en Bolivia.

Ervaring

"I took Spanish lessons with Ms Ramos for more than two years. She was the second teacher I had at Hanze University Groningen and straight away she started to help me improve my Spanish." lees meer...

"He tenido el placer de estudiar la lengua española durante dos años con la Señorita Ramos en la Universidad Hanze en Groningen. Gracias a su profesionalidad he adquirido un buen nivel y un buen manejo de la lengua, además no" lees meer...

"...haar sympathieke persoonlijkheid en passie voor haar moedertaal is erg aanstekelijk, wat je helpt om vooral door te zetten!" lees meer...

Cursus Spaans?

Snel, voordelig en Spaans leren wanneer het jou uitkomt?

Meld je aan!

TriplePro Online Marketing